Газета Кіровоградської обласної ради «Народне слово» намагається знайти причини чергового подорожчання хлібобулочних виробів. Відтепер, буханець популярного серед городян «Урожайного» і «Смачного» треба викласти 4 гривні, за «Заварний» 3.90, «Домашній» — 3.85, батон «Нива» 3.25 гривень.
Стосовно останнього виробу в споживачів є особливі претензії до виробника, повідомляє кореспондент: «Якщо місяць тому батон був тугим, повновагим, зі щільним м’якушем та хрусткою скоринкою, то нині він став іншим: у ньому більше повітря, ніж тіста, при натисканні сильно сплющується і смак має зовсім інший (За таких умов, пише «Народне слово», важко триматися ініційованого губернатором гасла «Купуй Кіровоградське» — краще піти до супермаркету й придбати продукцію дніпропетровців чи полтавчан).
Продавщиці в магазині пояснили причину: хлібозавод поміняв печі для випікання батонів». Усі ці вироби випускаються під однією торговою маркою — «Формула смаку». Видання вважає, що хліб дорожчатиме і надалі, а причину становить відсутність належної конкуренції на ринку: «В нашому обласному центрі діє три хлібозаводи, що підпорядковуються одному власнику». А в головному управлінні економіки облдержадміністрації пояснили, що причиною для підвищення ціни на хліб «Формули смаку» є, зокрема, подорожчання борошна з Аграрного фонду. Голова облдержадміністрації Сергій Ларін, зазначає видання, звинувачує кіровоградських виробників хліба у маніпулюванні цінами на свою продукцію залежно від власних бажань. Під час апаратної наради в облдержадміністрації губернатор доручив керівникам управлінь підготувати пропозиції стосовно змін у хлібопекарській галузі Кіровоградщини — на розробку пропозицій відведено термін у три тижні.