Державний заклад «Кіровоградська обласна санітарно-епідеміологічна станція» оприлюднила список основних порушень санітарних норм, що допускаються керівниками супермаркетів в області.
Про це повідомили в облСЕС. Порушення, що допускаються керівниками супермаркетів:
1. Обладнання фасувальних відділень для окремих груп харчових продуктів не у відповідності до вимог чинного законодавства.
2. Обладнання мийних відділень не окремо для миття внутрішньомагазинного інвентарю і для миття візків та корзин.
3. Етикетування (маркування) продукції власного виробництва (наявність повної інформації для покупців) не у відповідності до вимог Технічного регламенту щодо правил маркування харчових продуктів, затвердженого наказом Держспоживстандарту України N487 від 28.10.2010р.
4. Постійно порушуються умови зберігання харчових продуктів.
5. Постійно виявляються випадки реалізації харчових продуктів з вичерпаним терміном реалізації.
6. Не виконуються приписи, постанови, надані санепідслужбою.
В облСЕС закликають покупців під час вибору харчових продуктів звертати увагу на цілісність упаковки, її зовнішній вигляд. Особливу увагу варто звертати на терміни зберігання і споживання продукції. За матеріалами http://www.kirovograd.co.ua
|